Условия за ползване

Данни за кореспонденция: контакти

Надзорни органи:
Комисия за защита на личните данни – адрес:
София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: 02/91-53-518, факс: 02/915-35-25,
е-mail: kzld@cpdp.bg,
Уеб сайт: www.cpdp.bg;

За нас

Адресът на нашия сайт: https://webbg.net.

Информация за нас – https://webbg.net/about-us/

Какви лични данни събираме и защо

 

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде удобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Администраторите на сайта имат право да изтрият коментар, който е с нецензурно съдържание или не е в рамките на добрия тон.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.

Вашата информация за контакт

Във имейл формата за контакти изискваме само необходимите данни за връзка с вас. Имейл адресите няма да бъдат предоставяни на трети страни, освен ако законът не го налага.

Допълнителна информация

Вашата поверителност е важна за нас, затова независимо дали сте нов потребител или ползвате услугите от дълго време, моля, непременно отделете време да се запознаете с практиките ни – и ако имате въпроси, свържете се с нас.

1. Събираме информация по следните начини:

• Информация, която вие ни предоставяте.
Например за някои от нашите услуги се изисква да регистрирате профил. Когато го направите, ще ви попитаме за лична информация, например вашето име, имейл адрес, град и др. които ще съхраним в профила ви.

• Информация, която получаваме при използването на услугите ни от ваша страна.
Събираме информация за услугите, които използвате, и по какъв начин правите това – например когато посещавате уебсайта, събираме информация за конкретното устройство (например модела на хардуера, версията на операционната система, уникални идентификационни номера на устройството и данни за мобилната мрежа):

Използваме услугите на Google Analytics и Facebook Pixel, които събират данни за потребителите при посещение на уеб сайта, относно трафик и потребителско поведение. .

Google Analytics

Използваме Google Analytics за събиране на статистическа информация за потребителите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате и т.н. Тази информация не включва лични данни и не можете да бъдете идентифициран посредством нея. Ние събираме посочените данни, за да анализираме какъв тип потребители използват Уебсайта и как го използват, което ни помага да персонализираме Услугата.
За повече информация, относно данните, които Google извлича, моля, запознайте се с тяхната декларацията за поверителност
Можете да откажете използването на вашите данни от Google Analytics, посредством приставката Google Analytics opt-out browser add-on за JavaScript на Google Analytics (ga.js, analytics.js, dc.js). Ако искате да се откажете, моля изтеглете и инсталирайте приставката за Вашия уеб браузър.

Съгласявайки се да използвате Услугата, Вие изразявате своето изрично съгласие за използване от нашата страна на Google Analytics на Уебсайта, включително Display Advertising, и декларирате, че ви е била дадена възможност да се откажете от Google Analytics.

Facebook Pixel

Използваме Facebook Pixel, за да събираме статистическа информация за посещенията на сайта, която ни е необходима за подобряване на изпълнението на мисията на фондацията чрез предоставяне на онлайн услуги и информация в подходящото време, на заинтересовани от тях хора.
Тук можете да се запознаете с пълната информация за компанията и нейната политика за събиране и защита на личните данни.

Услуги за споделяне в социални медии
Предоставяме бутони за лесно споделяне на публикациите в популярни социални мрежи. Тези бутони са необходими, за да можем да осигурим възможност за споделяне на материалите, които публикуваме. Възможно е те да събират статистическа информация за потребителите на Уебсайта, като например уебсайта, от който идвате на нашия Уебсайт, държавата, в която се намирате, Вашия език, онлайн поведение, браузъра, който използвате, мрежата и т.н. Тази информация не включва лични данни и потребителите не могат да бъдете идентифицирани посредством нея.

Защита на информацията

Полагаме големи усилия да защитим информацията на потребителите си от неразрешен достъп или неразрешено изменение, разкриване или унищожаване на информацията, която пазим. По-конкретно:
• Шифроваме много от услугите си посредством SSL.
• Всяка регистрация трябва да бъде потвърдена по имейл от потребителя, който я е направил. Това означава, че потребителят трябва да има достъп до имейл адреса с който е направил регистрацията за да активира своята регистрация. Периодът за възможност за потвърждаване на регистрацията е 1 месец.
Ако потребителят не потвърди своята регистрация в период от 1 месец, неговите данни се заличават.
• Потребителят има възможност да извърши бърза регистрация чрез Facebook бутон за вход, като в този случай се използват данни от личния му профил във Facebook, които са публично достъпни и в този случай не се изисква потвърждаване по имейл. За потвърджение от страна на Потребителя се използва неговия оторизиран достъп до акаунта му във Facebook. Така Потребителят свързва Facebook профила си с профила в САЙТА. В случай, че липсват данни за свързване на двата профила, на Потребителя се предоставя възможност за собственоръчно попълване на нужните данни.
• Извършваме прегледи на практиките си за събиране, съхранение и обработка на информация.
• Достъпът до личната информация е ограничен до администраторите на сайта, които се нуждаят от нея, единствено с цел да бъдат предлагани услугите на сайта.

Абонамент за имейл бюлетин

Чрез вписването на вашия имейл във формата за имейл абонамент, вие се съгласявате да получавате новите статии, публикувани в WebBG.net. Абонаментът за нови статии е активен, само когато го активирате собственоръчно от изпратения имейл за потвърждение.

Връзки към Уебсайтове на трети страни

Услугата, както и материалите на трети страни, които са публикувани на webbg.net, съдържат връзки към, и могат да ви позволят да посетите други Уебсайтове. Ако решите да посетите някоя от тези страници на трети страни, като „кликнете върху“ връзка или се придвижите към страница на трета страна, вие ще бъдете пренасочени към уебстраницата на съответната трета страна. Фактът, че ние предоставяме връзка към дадена уебстраница чрез Услугата или ви предлагаме възможност да взаимодействате с, или да предоставяте лична информация на трета страна, не е гаранция, позволение или представяне на нашата принадлежност към въпросната трета страна и не следва да бъде разглеждан като съгласие с техните политики и практики за защита на личните данни и информационна сигурност.

 Срок за съхранение на личните данни

– При първоначална регистрация в САЙТА, Потребителят попълва своите данни, но те няма да бъдат обработвани, докато Потребителят не потвърди своята регистрация (чрез потвърждаване на своя имейл или чрез синхронизация на Facebook профила му).
В случай, че Потребителят не потвърди своята регистрация, след 30 дни от датата на регистрация, неговите данни ще бъдат изтрити и профилът му заличен.
– След потвърдена регистрация, Потребителят има пълен достъп до услугите на САЙТА. За да прекрати използването на САЙТА и неговите лични данни да бъдат заличени, Потребителят трябва да изпрати имейл със своето желание, от имейл акаунта с който е направена регистрацията, за да бъде потвърдена неговата самоличност.
– Изтрити обяви и акаунти не се възстановяват.

Приемане, съгласие и действие на ОУ

ОУ влизат в сила от момента, в който Потребителят използва за пръв път сайта webbg.net или създаде потребителски профил.
Те са приложими при всяко посещение и използване на сайта и са валидни до закриването на профила на Потребителя и/или преустановяване използването на сайта.
Потребителят е отговорен за действията си във връзка с използването на сайта и след закриване на профила му.
webbg.net не носи отговорност за актуалността, качеството на предлаганите услуги, както и некоректно предоставена информация от потребителите.
webbg.net има право да променя технологията, дизайна и вида на предоставяните Услуги по всяко време без предварително известяване на потребителя.
webbg.net си запазва правото да изпраща на своите потребители системни съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги, а също така и съобщения, съдържащи рекламни съобщения от трети лица, единствено чрез доброволно предоставяне на своя имейл адрес, което се осъществява по време на регистрация или вход чрез бутона „Вход с Facebook“.
webbg.net предоставя безплатни услуги на потребителите си и те от своя страна с влизането си в сайта webbg.net и отварянето на която и да е негова страница, модул, поле или popup, се съгласяват, че с въвеждането на своя имейл адрес потребителят изразява изричното си съгласие, че webbg.net има правото да:
– му изпраща съобщения по имейл;
– му изпраща информация свързана със сайта webbg.net;
– му изпраща по имейл рекламни бюлетини от трети страни;
– му изпраща имейл съобщения за получени нови съобщения от дуг потребител;

Потребителят има право да прекрати своя абонамент или известяване за съобщения и да прекрати получаването на непоискани информационни или търговски съобщения по имейл от webbg.net, като следва инструкциите в някое от писмата.

Услугите в сайта webbg.net са предназначени за потребители, които са пълнолетни и дееспособни за сключване на сделки. С приемането на ОУ, Потребителят декларира, че е пълнолетен и отговаря на тези условия.

Администраторът си запазва правото да откаже достъп до услугите, или да отхвърли искане за потребителска регистрация, в случай, че посочената от Потребителя информация е невярна, неточна или непълна и в други случаи, предвидени в ОУ.

Потребителски профил може да бъде блокиран или закрит, ако по преценка на Администратора или по данни на разследващи и съдебни органи е установено или е в процес на установяване, че през този профил са извършени или се извършват измами във връзка с услугите или ако Потребителят е участвал в действия, които са незаконни или в нарушение на ОУ и приложенията към тях.

С приемането на ОУ, Потребителят изразява своето информирано, съгласие, че всякакви рекламни съобщения, бюлетини, кампании както и всякакви други съобщения, включително SMS, изпратени от webbg.net до регистрирания от потребителя имейл адрес и/или телефон, няма да се считат за „непоискани търговски съобщения“ по смисъла на чл.6 от Закона за електронната търговия.

Потребителят е длъжен да не предоставя невярна информация за себе си, да не се представя за друго лице, да не създава потребителски профили чрез автоматизирани средства или по друг начин да не се опитва да заблуди другите за своята самоличност при осъществяване на комуникации през уебсайта.

Във всички случаи, в които възникне проблем с обява на потребител (технически, неправилна категория, статус на обява или друг), същият следва да се свърже с администратора на webbg.net чрез формата за контакт и да опише конкретния проблем с обяватa.